Hovězí polévka s rajčaty a sýrem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 170 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Hovězí polévka s rajčaty a sýrem
Celkový čas: | 170 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 150 minut |
Autor: | vasek |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (18%) |
ID receptu: | 56954 |
Kategorie: | Čiré polévky |
Ingredience
20 g | Chilli paprička |
120 g | Cibule |
400 g | Hovězí maso přední |
40 g | Máslo čerstvé |
50 g | Nudle vlasové |
1 g | Pepř černý mletý |
40 g | Petržel - nať |
500 g | Rajčata loupaná (konzervovaná) |
1 špetka | Šafrán |
10 g | Sůl |
60 g | Sýr Čedar |
1200 ml | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 10g |
---|---|
Cholesterol | 89,8mg |
Draslík | 724,7mg |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 344,8mg |
Vitamín B6 | 0,6mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 39,6mg |
Vitamín E | 1,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 14,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Chilli paprička, Cibule, Hovězí maso přední, Rajčata loupaná (konzervovaná), Sůl, Sýr Čedar, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Nudle vlasové, Pepř černý mletý, Petržel - nať, Šafrán mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Hovězí polévka s rajčaty a sýrem postup přípravy receptu:
1 | Hovězí přední maso s kostí vložíme do hrnce, zalijeme vodou, osolíme, opepříme a vaříme velmi zvolna dvě hodiny. Maso obereme od kosti, nakrájíme na kostičky a vrátíme do vývaru. |
2 | Cibuli oloupeme, pokrájíme nadrobno, rajčata scedíme, sýr nastrouháme, chilli papričku rozřízneme, vyškrábneme semínka a lusk posekáme na jemno. |
3 | V hrnci rozehřejeme máslo, přisypeme cibuli s posekanou petrželkou, zpěníme, přidáme vlasové nudle a orestujeme. Přidáme rajčata, zalijeme vývarem s masem, ochutíme chilli papričkou, špetkou šafránu a povaříme do měkka. |
4 | Polévku nalijeme do hlubokých talířů, posypeme sýrem a podáváme. |