Telecí na sušených višních po ukrajinsku - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 90 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Telecí na sušených višních po ukrajinsku
Celkový čas: | 90 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 80 minut |
Autor: | beranova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (18%) |
ID receptu: | 57074 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
4 ks | Cibule |
3 polévková lžíce | Kopr čerstvý |
125 g | Máslo čerstvé |
0,5 kávová lžička | Muškátový květ |
250 ml | Rajčatová šťáva |
1 kávová lžička | Sůl |
800 g | Telecí plec |
150 g | Višně |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 17g |
---|---|
Cholesterol | 209,5mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 281,3mg |
Vitamín B6 | 1,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 26,4mg |
Vitamín E | 0,8mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 37,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Kopr čerstvý, Muškátový květ, Sůl, Višně mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Rajčatová šťáva, Telecí plec mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Telecí na sušených višních po ukrajinsku postup přípravy receptu:
1 | Telecí plec nakrájíme na kousky, osolíme ji, okořeníme muškátovým květem a v kastrole na másle dozlatova opečeme. Mezitím nadrobno nakrájíme cibuli, kterou také osmahneme. |
2 | Osmahlou cibuli přidáme k masu, vše zalijeme rajskou šťávou a pod pokličkou dusíme 40-50 minut. |
3 | Vypeckujeme sušené višně, rozpůlíme je, přidáme k masu a spolu ještě 15-20 minut dusíme. Před podáváním vmícháme sekaný kopr a pokrm podle potřeby přisolíme a připepříme. |