Uzbecký skopový plov - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 115 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Uzbecký skopový plov
Uzbecký skopový plov
Celkový čas: | 115 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 100 minut |
Autor: | beranova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (18%) |
ID receptu: | 57093 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
2 ks | Cibule |
150 g | Cibulka jarní |
1 kávová lžička | Cukr krupice |
800 ml | Hovězí vývar základní |
300 g | Mrkev kořen |
4 polévková lžíce | Olej rostlinný |
0,5 kávová lžička | Pepř černý mletý |
3 polévková lžíce | Protlak rajčatový |
6 ks | Rajčata |
400 g | Rýže loupaná |
550 g | Skopová plec |
1 kávová lžička | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 97g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 667,6mg |
Vláknina | 17g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 26,8mg |
Vitamín E | 1,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 6,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Cibulka jarní, Cukr krupice, Hovězí vývar základní, Olej rostlinný, Rajčata, Rýže loupaná, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mrkev kořen, Pepř černý mletý, Protlak rajčatový, Skopová plec mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Uzbecký skopový plov postup přípravy receptu:
1 | Očištěné skopové plecko nakrájíme na malé kostky, na nudličky mrkev a na půlkolečka cibuli. |
2 | V kastrole na rozpáleném oleji rychle opražíme maso, pak přidáme cibuli s mrkví a lžičkou cukru a vše společně osmahneme. Opečenou směs zalijeme horkým hovězím vývarem, přidáme rajský protlak, sůl s pepřem a asi 45 minut povaříme. |
3 | K masu potom přisypeme opranou rýži a ještě 10 minut vaříme. Pak kastrol přikryjeme pokličkou a vše dohromady ještě 35-40 minut dodusíme ve středně zahřáté troubě. Hotový plov podle chuti dosolíme a dopepříme. |
4 | Podáváme posypané krájenou jarní cibulkou a obložené čtvrtkami rajčat. |