Kozácké vepřové ledvinky - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Kozácké vepřové ledvinky
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | beranova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (18%) |
ID receptu: | 57124 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
2 ks | Bobkový list |
500 g | Brambory |
3 stroužek | Česnek |
2 ks | Cibule |
300 ml | Hovězí vývar základní |
4 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
2 ks | Mrkev kořen |
3 ks | Okurky nakládané |
1 ks | Petržel kořen |
2 polévková lžíce | Petržel - nať |
2 polévková lžíce | Protlak rajčatový |
550 g | Vepřové ledvinky |
200 ml | Zakysaná smetana |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 32g |
---|---|
Cholesterol | 488,6mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 22g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 1,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 94,4mg |
Vitamín E | 0,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 37,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bobkový list, Brambory, Česnek, Cibule, Hovězí vývar základní, Okurky nakládané, Petržel kořen, Vepřové ledvinky, Zakysaná smetana mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mrkev kořen, Petržel - nať, Protlak rajčatový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Kozácké vepřové ledvinky postup přípravy receptu:
1 | Oloupanou mrkev, petržel a nakládané okurky nakrájíme na kolečka, cibuli na kostičky a oloupané brambory na čtvrtky. Pak naplocho rozkrojíme vepřové ledvinky, ostrým nožem je vyčistíme, omyjeme, vysušíme a nakrájíme na velmi tenké plátky. |
2 | V kastrole rozehřejeme máslo, v něm zpěníme cibuli, přidáme nakrájené ledvinky a za občasného míchání je prudce pražíme asi 2 minuty. Potom ledvinky vyjmeme a na výpeku osmahneme nakrájenou mrkev s petrželí. |
3 | Zeleninu potom zalijeme horkým hovězím vývarem, přidáme zakysanou smetanu, rajský protlak, nakrájené okurky, brambory a bobkový list. Do základu vrátíme opečené ledvinky, uvedeme do varu a přikryté dusíme za občasného míchání na středním ohni 20-25 minut. Těsně před podáním pokrm osolíme, přidáme drcený česnek a nasekanou petrželku. |
4 | Takto upravené ledvinky podáváme v miskách. |