Recept

Koláč s jablky a rybízem

  • Česko
Palec nahoru
1
Palec dolu
0
5
Ověřený recept
5 1 Koláč s jablky a rybízem 5 1
Celkový čas: 55 minut
Doba přípravy: 25 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (20%)
ID receptu: 1244

Ingredience

100 g Cukr krupice
3 ks Jablka
1 špetka Kypřicí prášek do pečiva
100 g Mouka polohrubá
2 polévková lžíce Rybíz bílý
2 polévková lžíce Rybíz červený
60 g Tuk Hera jedlý
2 ks Vaječný žloutek slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

9% Kalorie 172 kcal
Kilojoule 721kJ
7% Sacharidy 27 g
9% Tuky 7 g
0% Sodík 4 mg
4% Bílkoviny 2 g

Koláč s jablky a rybízem postup přípravy receptu:

1

Smícháme heru s cukrem a postupně přidáme žloutky, potom přidáváme střídavě mouku s kypřícím práškem a sníh.

2

Těsto dáme do vymazané a moukou vysypané koláčové formy a poklademe oloupanými na dílky nakrájenými jablky.

3

Mezery mezi dílky zaplníme rybízem a pocukrujeme.

4

Pečeme zvolna a před dopečením znovu pocukrujeme.

Poznámka

Rybíz použijeme červený nebo bílý.

Komentáře a hodnocení

 
Aleisa
Koláč s jablky a rybízem
Použila jsem mražený rybíz, ale v sezóně to bude fajn letní koláček. Tuk s cukrem a žloutky jsem třela do bělavé pěny a pak přidala zbytek. Do těsta jsem ještě nakonec přidala lžíci mléka, zdálo se mi husté a prášku do pečiva jsem dala dvě větší špetky. Asi 15 g cukru z odváženého množství jsem použila na posypání ovoce shora a taky jsem poprášila skořicí, máme ji rádi. Pekla jsem zhruba 35 - 40 minut v remosce, v té menší o průměru 22 cm, kterou jsem vyložila papírem na pečení. Množství odpovídá spíše 6 porcím. smile V surovinách chybí bílky na sníh.

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
1
Palec dolu
0
5
Ověřený recept