Ukrajinský bramborový závin - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 60 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Ukrajinský bramborový závin
Celkový čas: | 60 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 40 minut |
Autor: | beranova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (18%) |
ID receptu: | 57133 |
Kategorie: | Záviny, rolády |
Ingredience
700 g | Brambory vařené |
500 g | Cibule |
1 polévková lžíce | Cukr krupice |
1 kávová lžička | Kmín celý |
20 g | Mouka polohrubá |
50 g | Mouka pšeničná hrubá |
0,5 kávová lžička | Muškátový květ |
100 g | Sádlo škvařené |
200 g | Slanina vepřová |
2 kávová lžička | Sůl |
4 ks | Vejce slepičí |
300 ml | Zakysaná smetana |
600 g | Zelí kysané |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 58g |
---|---|
Cholesterol | 342,6mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 13g |
Vitamín A | 808,4mg |
Vitamín B6 | 0,9mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 23,0mg |
Vitamín E | 1,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory vařené, Cibule, Cukr krupice, Kmín celý, Muškátový květ, Sádlo škvařené, Slanina vepřová, Sůl, Vejce slepičí, Zakysaná smetana mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mouka polohrubá, Mouka pšeničná hrubá, Zelí kysané mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Ukrajinský bramborový závin postup přípravy receptu:
1 | Nejprve připravíme zelnou náplň. Kysané zelí scedíme, překrájíme, osolíme, přidáme kmín, 1 lžíci cukru a v kastrole na sádle přikryté 5 minut podusíme. Mezitím nakrájíme slaninu a cibuli, slaninu rozškvaříme, cibuli na ní osmažíme a vše přidáme k podušenému zelí. |
2 | Vařené brambory nastrouháme a v míse k nim přidáme vejce, mouku a sůl s muškátovým květem. Těsto dobře promícháme, přeneseme na pomoučený vál, ještě dobře prohněteme a vyválíme z něho placku, na kterou rozložíme zelnou náplň. Svineme šišku, kterou opatrně přendáme na pekáč vymazaný sádlem, šišku jím také potřeme a pekáč vložíme do horké trouby. |
3 | Pečeme 30-35 minut, hotový závin rozkrájíme na kousky a podáváme. Porce můžeme podle chuti přelít zakysanou smetanou. |