Jednoduchý recept

Slanečky v županu

  • Rusko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 150 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 120 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (17%)
ID receptu: 57183

Ingredience

4 krajíc Chléb celozrnný žitný
1 ks Cibule
2 ks Jablka
1 balení Majonéza
2 ks Mrkev kořen
4 kávová lžička Ocet vinný
4 kávová lžička Olej rostlinný
2 polévková lžíce Pažitka
400 g Slaneček
2,5 l Voda pitná
2 ks Červená řepa

Nutriční hodnoty jedné porce

25% Kalorie 495 kcal
Kilojoule 2 069kJ
16% Sacharidy 56 g
22% Tuky 17 g
61% Sodík 1 g
57% Bílkoviny 32 g

Slanečky v županu postup přípravy receptu:

1

Slanečky den předem vykucháme a dáme přes noc vymáčet. Druhý den je stáhneme, vykostíme a nakrájíme na kousky.

2

Velké červené řepy a velké mrkve uvaříme, nastrouháme na hrubém struhadle, stejně tak velká oloupaná jablka a cibuli nakrájíme na tenká kolečka.

3

Na servírovací ploché misky položíme připravené kousky slanečků, pokapeme olejem a octem a obložíme plátky cibule. Na tento podklad přijde vrstva nastrouhané mrkve, na ní položíme vrstvu strouhaných jablek a nahoru navršíme červenou řepu a přelijeme majonézou, a dáme na 24 hodin uležet do chladu.

4

Podáváme posypané sekanou pažitkou jako předkrm nebo studenou večeři s černým chlebem.

Poznámka

V době určené na přípravu není započítaný čas potřebný k „vymáčení“ slanečků. Místo slanečků je možno použít u nás dostupnějších matjesů. Místo majonézou můžeme pokrm zalít přisolenou zakysanou smetanou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept