Smažené chobotničky na zázvoru - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Smažené chobotničky na zázvoru
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | vasek |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (18%) |
ID receptu: | 57267 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 stroužek | Česnek |
40 g | Chilli paprička |
400 g | Chobotnice |
200 g | Cibulka jarní |
20 g | Cukr třtinový |
150 ml | Ocet vinný |
50 g | Olej olivový extra panenský |
30 g | Olej slunečnicový |
200 g | Olihně |
50 ml | Sherry brandy |
30 g | Zázvor celý |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 19g |
---|---|
Cholesterol | 164,5mg |
Draslík | 686,9mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 760,3mg |
Vitamín B6 | 0,5mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 31,9mg |
Vitamín E | 4,8mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 6,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Chilli paprička, Chobotnice, Cibulka jarní, Cukr třtinový, Ocet vinný, Olej slunečnicový, Olihně, Zázvor celý mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olej olivový extra panenský, Sherry brandy mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Smažené chobotničky na zázvoru postup přípravy receptu:
1 | Chobotničkám odřízneme hlavy se zobákem a chapadla trochu pokrájíme, trubičky olihní rozřízneme, vzniklý plát nařežeme na širší proužky, chapadla s olihněmi vložíme do misky, přilijeme sherry, ocet, panenský olej, přisypeme posekanou chilli papričku, cukr, sůl a promícháme. Misku vložíme do lednice a necháme 8 hodin marinovat. |
2 | Bílou část jarních cibulek nakrájíme nadrobno, zelenou část posekáme najemno, česnek prolisujeme, zázvor nastrouháme. V pánvi rozehřejeme slunečnicový olej, přiložíme olihně, chobotničky, osmahneme, přidáme bílou cibulku, česnek, zázvor a zvolna smažíme doměkka. |
3 | Pokrm upravíme na talíře, posypeme zelenou cibulkou a podáváme. |