Džem z vodního melounu - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 70 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Džem z vodního melounu
Celkový čas: | 70 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 60 minut |
Autor: | mull |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 57279 |
Kategorie: | Džemy, zavařeniny |
Ingredience
1 ks | Citrony |
300 g | Cukr krupice |
500 g | Meloun vodní |
50 ml | Šťáva jablečná 100% |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 44g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 88,9mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 14,7mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citrony, Cukr krupice, Meloun vodní mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Šťáva jablečná 100% mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Džem z vodního melounu postup přípravy receptu:
1 | Meloun vypeckujeme a nakrájíme na malé kousky, chemicky neošetřený nebo důkladně omytý citron rozkrojíme napůl a každou půlku na plátky. Vložíme do nádoby domácí pekárny, přidáme cukr a zalijeme jablečnou šťávou. |
2 | Nastavíme program na zavařeniny a necháme pracovat. Po ukončení programu nalijeme džem do sklenic, pevně uzavřeme víčka a otočíme sklenice dnem vzhůru, aby se hermeticky uzavřely. |