Recept

Pečená vejce ve smetanové omáčce

  • Švédsko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 50 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 35 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (52%)
ID receptu: 57324

Ingredience

2 ks Cibule
50 g Máslo čerstvé
2 polévková lžíce Pažitka
6 ks Vejce slepičí
7 dl Voda pitná
Omáčka
1 kávová lžička Hořčice
3 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
100 g Máslo čerstvé
3 špetka Pepř bílý
3 dl Smetana 12% (konzumní)
60 g Sýr Eidam cihla 30%
3 špetka Sůl
1 dl Zakysaná smetana

Nutriční hodnoty jedné porce

36% Kalorie 713 kcal
Kilojoule 2 985kJ
3% Sacharidy 12 g
89% Tuky 66 g
16% Sodík 325 mg
35% Bílkoviny 20 g

Pečená vejce ve smetanové omáčce postup přípravy receptu:

1

V rendlíku v 7 dl vody uvaříme 6 vajec natvrdo. Vaříme je 9-10 minut, vychlazená vejce oloupeme a nakrájíme na čtvrtky. Tvrdý sýr jemně nastrouháme. Pažitku omyjeme a drobně pokrájíme. Cibule očistíme a pokrájíme na kolečka. V pánvi rozehřejeme máslo (50 g), cibuli zpěníme a usmažíme ji dozlatova.

2

V misce vyšleháme sladkou i zakysanou smetanou, ochutíme ji solí, pepřem, hořčicí. V rendlíku rozehřejeme máslo (60 g), přidáme mouku a za stálého míchání usmažíme světlou jíšku. Přidáme ochucenou smetanu a za stálého šlehání pomalu uvaříme omáčku dohladka. Vaříme ji přibližně 10 minut. Poté omáčku odstavíme z plotny a vmícháme do ní nastrouhaný sýr. Cibuli vložíme do pekáčku vytřeného máslem (50 g), na ně poklademe čtvrtky vajec, zalijeme je připravenou omáčkou a dáme je do předehřáté trouby na 220 °C péct. Pečeme přibližně 20 minut dozlatova. Porce dáme na talíře, posypeme pažitkou a hned servírujeme.

Poznámka

Jako přílohu nejčastěji podáváme pečené nebo vařené brambory.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept