Jednoduchý recept

Vařené hovězí a uzené maso

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 105 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 90 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (33%)
ID receptu: 57356

Ingredience

4 g Bobkový list
10 krajíc Chléb konzumní
1 ks Cibule
700 g Hovězí kotlety s kostí
100 g Hořčice
1 ks Kedlubna
100 g Křen
1 kg Moravské uzené maso
2 ks Mrkev kořen
1 kávová lžička Pepř černý celý
2 ks Petržel kořen
1 kávová lžička Sůl
3 l Voda pitná
2 stroužek Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

33% Kalorie 646 kcal
Kilojoule 2 701kJ
11% Sacharidy 40 g
131% Tuky 99 g
8% Sodík 160 mg
79% Bílkoviny 45 g

Vařené hovězí a uzené maso postup přípravy receptu:

1

Uzené a hovězí maso omyjeme, dáme do hrnce a zalijeme studenou vodou. Mrkev, kedlubnu, petržel očistíme, omyjeme a spolu s oloupanou cibulí a česnekem vložíme do hrnce s masem. Nakonec přidáme ještě bobkový list, sůl a celý pepř. Na mírném ohni, přiklopené poklicí, vaříme do změknutí masa. Po dobu vaření sítkem odstraňujeme vzniklou pěnu. Vaříme 80-90 minut.

2

Měkké maso scedíme, maso oddělíme od kostí, nakrájíme na tenké plátky. Zeleninu překrojíme napůl. Na jednotlivé talíře rozdělíme maso podle porcí, které ozdobíme měkkou zeleninou. Přidáme jemně nastrouhaný křen, hořčici, chléb a podáváme.

Poznámka

Takto připravené maso můžeme podávat také s čočkou, uvařenými fazolemi. Hodí se také bramborová kaše.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept