Švestková omáčka s koriandrem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Švestková omáčka s koriandrem
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | Kolmanova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (32%) |
ID receptu: | 57364 |
Kategorie: | Omáčky studené |
Ingredience
2 stroužek | Česnek |
10 g | Kopr čerstvý |
10 g | Koriandr čerstvý |
10 g | Paprika mletá pálivá |
1 g | Pepř černý mletý |
10 g | Petržel - nať |
15 g | Protlak rajčatový sterilovaný |
5 g | Sůl |
400 g | Švestky |
600 ml | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 15g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 295,5mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 19,9mg |
Vitamín E | 0,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Kopr čerstvý, Koriandr čerstvý, Protlak rajčatový sterilovaný, Sůl, Švestky, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Paprika mletá pálivá, Pepř černý mletý, Petržel - nať mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Švestková omáčka s koriandrem postup přípravy receptu:
1 | Švestky vypeckujeme, vložíme do hrnce, zalijeme vodou a uvaříme doměkka. Švestky scedíme a rozmixujeme. Švestkový krém vložíme do misky, přidáme prolisovaný česnek, mletou pálivou papriku, sůl, pepř, rajčatový protlak, posekaný kopr, petrželku a lístky koriandru. Důkladně promícháme a necháme půl hodiny odležet. |
2 | Podáváme k pečeným masům. |