Filety z candáta zapečené s rajčaty - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Filety z candáta zapečené s rajčaty
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | vassova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (35%) |
ID receptu: | 57426 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
10 g | Bazalka |
400 g | Candát obecný |
3 stroužek | Česnek |
3 ml | Citronová šťáva |
1 ks | Citrony |
400 g | Cuketa |
100 g | Máslo čerstvé |
2 špetka | Pepř černý mletý |
700 g | Rajčata |
2 špetka | Sůl |
100 g | Sýr Parmezán |
2 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 15g |
---|---|
Cholesterol | 23,0mg |
Draslík | 760,3mg |
Vláknina | 9g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 61,3mg |
Vitamín E | 1,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 7,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bazalka, Česnek, Citronová šťáva, Citrony, Cuketa, Rajčata, Sůl, Sýr Parmezán, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Candát obecný, Máslo čerstvé, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Filety z candáta zapečené s rajčaty postup přípravy receptu:
1 | Omyté a osušené plátky candáta lehce osolíme a opepříme. Zapékací formu vymažeme 40 g másla, naskládáme vedle sebe filety, hustě je posypeme na tenké plátky rozkrájeným česnekem a pokapeme citrónovou šťávou. Rajčata přelijeme horkou vodou, poté ihned studenou a překrojíme na půl. Vyjmeme jádra, rajčata oloupeme a nakrájíme na malé kousky, které naskládáme na filety. Posypeme nasekanou bazalkou, naskládáme na kolečka pokrájenou cuketu, posypeme nastrouhaným sýrem. Na povrch klademe tenké plátky zbylého másla. Ještě jednou posypeme solí a pepřem. |
2 | Vložíme do předehřáté trouby. Pečeme při 200 stupních 25 - 30 minut. Po upečení rozdělíme podle porcí na jednotlivé talíře. Ke každé porci přidáme čtvrtku citrónu a podáváme. |
Poznámka
Podáváme jako hlavní, teplé jídlo. Vhodnou přílohou je dušená rýže, servírujeme občas také se smaženými hranolky.