Recept

Finské steaky ze sobího masa pečené na roštu

  • Finsko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 55 minut
Doba přípravy: 25 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (52%)
ID receptu: 57452

Ingredience

200 g Anglická slanina
3 polévková lžíce Olej olivový
4 kávová lžička Pepř 4 barev
680 g Sobí steak
180 g Sýr Eidam cihla 40%
1,5 kávová lžička Sůl
Bylinkové máslo
0,5 kávová lžička Citronová šťáva
100 g Máslo čerstvé
1 polévková lžíce Pažitka
1 polévková lžíce Petržel - nať
2 špetka Sůl
Smažené vajíčka
2 polévková lžíce Máslo čerstvé
4 špetka Pepř černý mletý
4 špetka Sůl
4 ks Vejce slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

44% Kalorie 864 kcal
Kilojoule 3 616kJ
2% Sacharidy 6 g
86% Tuky 65 g
65% Sodík 1 g
113% Bílkoviny 64 g

Finské steaky ze sobího masa pečené na roštu postup přípravy receptu:

1

Sobí kýtu omyjeme, osušíme a nakrájíme ji na 8 tenkých plátků. (přibližně po 75-80 gramech). Nakrájíme si 8 tenkých plátků prorostlé slaniny a 4 plátky tvrdého sýru.

2

Připravíme si bylinkové máslo: Omyjeme pažitku s petrželovou natí, vodu setřepeme a drobně pokrájíme. Do misky dáme změklé máslo, 1-2 špetky soli, citrónovou šťávu, máslo vyšleháme do pěny, přidáme bylinky a utvoříme váleček, který zabalíme do potravinářské fólie a necháme v chladničce ztuhnout.

3

Plátky masa mírně naklepeme, osolíme a posypeme pepřem 4 barev. Připravíme si plněné steaky: Na plátek masa poklademe plátek slaniny, na slaninu dáme plátek sýru, znovu plátek slaniny a překryjeme druhým plátkem masa. Okraje k sobě přichytíme párátky. Takto si připravíme 4 porce. Plněné steaky pečeme na rozpáleném roštu do zlatohněda z každé strany. Během pečení je potíráme olivovým olejem.

4

V pánvi si rozehřejeme máslo, na něj rozklepneme vejce, ochutíme je solí, pepřem a usmažíme je do polotuha.

5

Upečené steaky dáme na teplé talíře a hned je potřeme usmaženými vajíčky. Na každý steak dáme plátek pažitkového másla a hned servírujeme.

Poznámka

Jako přílohu podáváme bramborovou kaši, kterou přelejeme rozpuštěným máslem. Sobí maso můžeme nahradit srnčí nebo jelení kýtou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept