Brambory dušené, zalité vejci - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Brambory dušené, zalité vejci
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | fialova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (24%) |
ID receptu: | 5750 |
Kategorie: | Brambory |
Ingredience
1 kg | Brambory |
1 ks | Cibule |
80 g | Máslo čerstvé |
1 špetka | Pepř černý mletý |
10 g | Petržel - nať |
1 kávová lžička | Sůl |
3 ks | Vejce slepičí |
500 ml | Voda pitná |
250 ml | Zakysaná smetana |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 36g |
---|---|
Cholesterol | 240,5mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 14g |
Vitamín A | 601,7mg |
Vitamín B6 | 0,7mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 35,6mg |
Vitamín E | 0,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 31,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory, Cibule, Sůl, Vejce slepičí, Voda pitná, Zakysaná smetana mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Pepř černý mletý, Petržel - nať mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Brambory dušené, zalité vejci postup přípravy receptu:
1 | Brambory nakrájíme na plátky, podlijeme osolenou vodou s kořením a dusíme. Když jsou téměř měkké, přendáme je na rozpuštěné máslo a osmažíme je. |
2 | Potom brambory zalijeme smetanou, ve které rozmícháme vejce. Dáme zapéci a povrch posypeme nasekanou petrželovou natí. |