Česnekové chlebníčky s olivami - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 55 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Česnekové chlebníčky s olivami
Celkový čas: | 55 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 40 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | DANAE |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (88%) |
ID receptu: | 57609 |
Kategorie: | Jednohubky, Kanapky, Tapas |
Ingredience
Příprava | |
---|---|
1 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
Chlebníčky | |
8 krajíc | Chléb toastový |
Nádivka do chlebíčků | |
5 stroužek | Česnek |
150 g | Máslo čerstvé |
2 polévková lžíce | Oregano čerstvé |
50 g | Oříšky piniové |
Pečení a servírování | |
4 ks | Olivy černé |
2 polévková lžíce | Oregano čerstvé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 69g |
---|---|
Cholesterol | 51,0mg |
Draslík | 370,4mg |
Vláknina | 19g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 7,2mg |
Vitamín E | 1,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 51,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Chléb toastový, Česnek, Oříšky piniové mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Máslo čerstvé, Oregano čerstvé, Olivy černé, Oregano čerstvé mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Česnekové chlebníčky s olivami postup přípravy receptu:
1 | Příprava: Na pekáčku s lívancovníkovými prohlubněmi pomažeme máslem prohlubně a troubu připravíme k předehřátí na 200°C. |
2 | Chlebníčky: Z krajíčků tmavého chleba okrájíme kůrky a krajíčky rozválíme do větších ploch. Z rozválených krajíců vykrájíme kruhy, které svou velikostí budou odpovídat lívancovým prohlubním na připraveném pekáčku. Odřezky z krajíčků chleba necháme asi 10 minut odpočinout v lednici. |
3 | Nádivka do chlebíčků: Piniové oříšky oloupeme a nasekáme nahrubo, česnek utřeme. Nasekané oříšky opečeme pod grilem, dozlatova a smícháme je s utřeným česnekem, rozměklým máslem a čerstvě nasekaným oregánem. Nádivku můžeme rozmixovat v mixéru, rozmíchat v hmoždíři nebo v třecí misce. |
4 | Pečení a servírování: Na připravené krajíce chleba rozdělíme česnekovou nádivku a pečeme v předehřáté troubě asi 15 minut. |
5 | Tyto domácí chlebíčky servírujeme horké, rovnou z trouby. Každý krajíček ozdobíme lístky oregána a rozpůlenými černými olivami. |
Poznámka
Tip: Na přípravu těhle chlebovníčků můžeme použít i rozválené listové těsto (asi 200g). V případě, kdy budeme pokrm připravovat z listového těsta, necháme těsto, připravené na pekáči odpočinout v lednici asi 30 minut. Odpočaté těsto necháme, po vychladnutí v lednici, asi 10 minut předpéct v troubě, zakryté alobalem - aby se nám na těstě vytvořily mističky pro nádivku. Místo chlebových odřezků zasypeme těsto strouhankou.