Závitky z telecího masa plněné vepřovým masem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Závitky z telecího masa plněné vepřovým masem
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | Haas |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (42%) |
ID receptu: | 57816 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
0,3 kávová lžička | Pepř černý mletý |
100 g | Sádlo škvařené |
0,5 kávová lžička | Sůl |
600 g | Telecí kýta |
Na obalení | |
---|---|
50 g | Mouka pšeničná hladká |
80 g | Strouhanka |
30 g | Sýr Parmezán |
2 ks | Vejce slepičí |
Na mleté maso | |
1 stroužek | Česnek |
2 špetka | Kmín mletý |
2 špetka | Muškátový oříšek |
0,5 kávová lžička | Paprika mletá sladká |
2 špetka | Pepř černý mletý |
0,3 kávová lžička | Sůl |
30 g | Sýr Parmezán |
150 g | Vepřové maso mleté |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 12g |
---|---|
Cholesterol | 301,1mg |
Draslík | 747,5mg |
Vláknina | 1g |
Vitamín A | 336,4mg |
Vitamín B6 | 0,9mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,8mg |
Vitamín E | 0,9mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Sádlo škvařené, Sůl, Telecí kýta, Strouhanka, Sýr Parmezán, Vejce slepičí, Česnek, Muškátový oříšek, Paprika mletá sladká, Sůl, Sýr Parmezán, Vepřové maso mleté mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Pepř černý mletý, Mouka pšeničná hladká, Kmín mletý, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Závitky z telecího masa plněné vepřovým masem postup přípravy receptu:
1 | Telecí kýtu nakrájíme na plátky, rozklepeme, osolíme a opepříme. Česnek prolisujeme, parmazán nastrouháme. |
2 | Umleté vepřové maso v míse dobře promícháme s česnekem, solí, kořením a sýrem. Masovou hmotu rozdělíme na telecí řízky, zavineme a sepneme jehlou. Závitky obalíme v mouce, rozšlehaných vejcích se sýrem a ve strouhance. Smažíme z obou stran na sádle dozlatova. |