Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 145 minut
Doba přípravy: 120 minut
Doba vaření: 25 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (22%)
ID receptu: 57837

Ingredience

200 g Cibule
70 g Cibulka jarní
1 kg Jehněčí maso
15 g Maizena - kukuřičný škrob
40 ml Olej arašídový (podzemnicový)
20 ml Olej sezamový
20 ml Omáčka Hoisin
60 ml Omáčka sójová
50 g Sezam - semena
80 ml Víno rýžové čínské
4 g Zázvor celý
4 stroužek Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

40% Kalorie 795 kcal
Kilojoule 3 324kJ
5% Sacharidy 18 g
69% Tuky 52 g
4% Sodík 88 mg
57% Bílkoviny 32 g

Jehněčí po mongolsku postup přípravy receptu:

1

V míse smícháme nastrouhaný zázvor, prolisovaný česnek a sezamový olej s omáčkou hoisin. Do marinády vložíme jehněčí maso nakrájené na nudličky a necháme 1 hodinu uležet.

2

Ve woku rozpálíme arašídový olej a smažíme na něm asi 10 minut na čtvrtky nakrájenou oloupanou cibuli, poté ji vyjmeme a uchováme v teple. Do woku vložíme marinované jehněčí maso a opečeme ze všech stran. V misce smícháme sójovou omáčku s rýžovým vínem a škrobem, postupně ji přilijeme na pánev k masu a za stálého míchání dusíme, dokud omáčka nezhoustne. Podáváme v miskách, ozdobené na kolečka nakrájenou jarní cibulkou a posypané sezamem.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

 
vdragoun@quick.cz
Jehněčí po mongolsku
Super jídlo

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept