Mramorový věnec - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 55 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Mramorový věnec
Celkový čas: | 55 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 35 minut |
Autor: | Kolmanova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (32%) |
ID receptu: | 57841 |
Kategorie: | Buchty |
Ingredience
180 g | Cukr krupice |
25 g | Kakao |
180 g | Máslo čerstvé |
30 g | Pomerančová kůra |
80 ml | Pomerančová šťáva |
150 g | Samokypřicí mouka |
25 g | Tuk |
3 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 38g |
---|---|
Cholesterol | 122,0mg |
Draslík | 76,3mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 10,1mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 25,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr krupice, Pomerančová kůra, Pomerančová šťáva, Tuk, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Kakao, Máslo čerstvé, Samokypřicí mouka mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Mramorový věnec postup přípravy receptu:
1 | Do misky vložíme měkké máslo, přisypeme cukr a vyšleháme. Přidáme vejce a znovu vyšleháme. Pomalu a postupně zašleháme do směsi mouku, až vznikne těsto, které rozdělíme do dvou misek. Do první přimícháme kakao a polovinu pomerančové šťávy, do druhé strouhanou pomerančovou kůru a zbytek šťávy. Obě těsta zvlášť promícháme. Kruhovou formu vymažeme tukem, vložíme do ní obě těsta, jedno na druhé, protáhneme oběma těsty jehlu na grilování, čímž vytvoříme mramorový efekt, formu vložíme do vyhřáté trouby a pečeme při 180°C asi 35 minut. |
2 | Věnec necháme chladnout ve formě. |