Recept

Dušené hovězí řízky s koňakem

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 88 minut
Doba přípravy: 8 minut
Doba vaření: 80 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (21%)
ID receptu: 57871

Ingredience

1 ks Cibule
600 g Hovězí maso zadní
600 ml Hovězí vývar základní
0,5 polévková lžíce Hořčice Dijonská
60 ml Koňak Armaňak
40 g Mouka pšeničná hladká
0,3 kávová lžička Pepř černý mletý
0,5 kávová lžička Sůl
300 ml Voda pitná
50 g Sádlo škvařené

Nutriční hodnoty jedné porce

20% Kalorie 400 kcal
Kilojoule 1 672kJ
3% Sacharidy 11 g
26% Tuky 19 g
29% Sodík 577 mg
66% Bílkoviny 37 g

Dušené hovězí řízky s koňakem postup přípravy receptu:

1

Maso nakrájíme na řízky, naklepeme, osolíme, opepříme a potřeme hořčicí. Cibuli nakrájíme nadrobno.

2

Řízky z obou stran usmažíme na sádle dozlatova, přidáme cibuli a za občasného míchání dusíme ve vlastní šťávě. Poté maso zalijeme horkým vývarem a pod poklicí dusíme, až je maso měkké.

3

Udušené maso vyjmeme, šťávu vysmahneme na tuk, zaprášíme moukou, zarestujeme a zalijeme horkou vodou. Omáčku dobře rozmícháme, přidáme koňak a na mírném plameni vaříme alespoň 10 minut. Na závěr do omáčky vrátíme řízky, prohřejeme a podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept