Zadělávaný telecí jazyk - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Zadělávaný telecí jazyk
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 35 minut |
Autor: | beranova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (18%) |
ID receptu: | 57941 |
Kategorie: | Teplé předkrmy |
Ingredience
2 ks | Cibule |
120 g | Máslo čerstvé |
60 g | Mouka pšeničná hladká |
0,5 kávová lžička | Muškátový květ |
100 ml | Smetana 33% (šlehačka) |
1 kávová lžička | Sůl |
400 g | Telecí jazyk |
750 ml | Voda pitná |
0,5 ks | Citrony |
2 g | Petržel - nať |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 16g |
---|---|
Cholesterol | 251,0mg |
Draslík | 733,6mg |
Vláknina | 6g |
Vitamín A | 13,5mg |
Vitamín B6 | 0,5mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 38,6mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 72,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Muškátový květ, Sůl, Telecí jazyk, Voda pitná, Citrony mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká, Smetana 33% (šlehačka), Petržel - nať mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Zadělávaný telecí jazyk postup přípravy receptu:
1 | Jazyky omyjeme, vložíme do vařící osolené vody, přidáme oloupané cibule překrojené napůl a povaříme do měkka. Jazyky vhodíme do studené vody, oloupeme je, nakrájíme přes vlákno a udržujeme v teple. |
2 | Na másle zpěníme mouku, vzniklou jíšku zalijeme vývarem z jazyků, zamícháme, přidáme muškátový květ a svaříme na hustou omáčku. Nakonec vmícháme smetanu. |
3 | Jazyky upravíme na nahřáté talíře, přelijeme omáčkou, podáváme obložené plátky citrónu a zelenou petrželkou. |
Poznámka
Servírujeme teplé.