Smažené cuketové prsty - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle videoreceptu. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Smažené cuketové prsty
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | Marcela Mikešová |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (41%) |
ID receptu: | 58193 |
Kategorie: | Teplé předkrmy |
Ingredience
1 kávová lžička | Citronová kůra |
3 ks | Cuketa |
5 polévková lžíce | Mouka pšeničná hladká T 650 |
1 l | Olej slunečnicový |
1 špetka | Pepř černý mletý |
20 g | Petržel |
100 g | Strouhanka |
1 špetka | Sůl |
115 g | Sýr Parmezán |
2 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 15g |
---|---|
Cholesterol | 142,2mg |
Draslík | 136,5mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 399,9mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 4,0mg |
Vitamín E | 29,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citronová kůra, Cuketa, Olej slunečnicový, Strouhanka, Sůl, Sýr Parmezán, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mouka pšeničná hladká T 650, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Petržel nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Smažené cuketové prsty postup přípravy receptu:
1 | Omyté a osušené cukety nakrájíme na hranolky. |
2 | V misce smícháme strouhanku s nasekanou petrželkou, nastrouhaným Parmezánem, citronovou kůrou, špetkou soli a pepře. |
3 | V jiné misce rozšleháme vejce a do další misky vsypeme hladkou mouku. |
4 | Cuketové hranolky obalíme postupně v mouce, vejcích a v ochucené strouhance. |
5 | Obalené hranolky smažíme ve vyšší vrstvě oleje v pánvi nebo ve fritéze dozlatova. Po usmažení necháme okapat na papírové utěrce. |
6 | Podáváme jako teplý předkrm. |