Ukrajinské křehké šátečky - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 45 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Ukrajinské křehké šátečky
Celkový čas: | 45 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 25 minut |
Autor: | beranova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (18%) |
ID receptu: | 58214 |
Kategorie: | Koláče |
Ingredience
1 polévková lžíce | Cukr krupice |
3 polévková lžíce | Cukr moučkový |
5 polévková lžíce | Jahodová zavařenina |
15 g | Kypřicí prášek do pečiva |
2 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
200 ml | Mléko acidofilní |
300 g | Mouka pšeničná hladká |
1 špetka | Sůl |
1 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 10g |
---|---|
Cholesterol | 52,2mg |
Draslík | 265,6mg |
Vláknina | 110,0mg |
Vitamín A | 47,1mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,0mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 7,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr krupice, Cukr moučkový, Kypřicí prášek do pečiva, Sůl, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mléko acidofilní, Mouka pšeničná hladká mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Jahodová zavařenina nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Ukrajinské křehké šátečky postup přípravy receptu:
1 | Mouku prosejeme do misky, přidáme kyselé mléko, rozpuštěné máslo, vejce, cukr a půl sáčku prášku do pečiva, špetku soli a zaděláme. Těsto na pomoučeném vále vyválíme na tenký plát, který rádýlkem rozkrájíme na kosočtverce. |
2 | Protilehlé konce kosočtverců spojíme a zmáčkneme, vytvořené šátečky rozložíme na plech s pečícím papírem. Plech vložíme do předehřáté trouby a zvolna na mírném ohni pečeme 20-25 minut. |
3 | Podáváme horké, posypané cukrem a polité jahodovou zavařeninou, jako přílohu k čaji nebo kávě. |