Jednoduchý recept

Řecká slepičí polévka

  • Řecko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 85 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 75 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (33%)
ID receptu: 58226

Ingredience

1 ks Cibule
3 ml Citrónová šťáva
1 špetka Pepř černý mletý
20 g Petržel - nať
1 hrst Rýže
1,5 kg Slepice
2 špetka Sůl
2 ks Vejce slepičí
3 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

22% Kalorie 431 kcal
Kilojoule 1 805kJ
1% Sacharidy 2 g
24% Tuky 18 g
15% Sodík 294 mg
109% Bílkoviny 61 g

Řecká slepičí polévka postup přípravy receptu:

1

Očištěnou a omytou slepici vložíme do tlakového hrnce, přidáme oloupanou, celou cibuli a špetku soli. Zalijeme 1,5 l vody, uzavřeme poklici a povaříme 60 minut slepici doměkka. Měkké maso vybereme z tlakového hrnce, vývar přecedíme do hrnce, přilijeme zbylou vodu a přivedeme k varu.

2

Do vroucího vývaru vsypeme rýži, kterou povaříme 15 minut doměkka. Vejce rozklepneme do vhodné nádoby, přisypeme špetku soli, pepř, citrónovou šťávu a ušleháme do řídké pěny. Vlijeme do polévky, zamícháme a ihned odstavíme z ohně.

3

Měkké maso oddělené od kostí nakrájíme na malé kousky, které podle porci rozdělíme do jednotlivých hlubokých talířů. Porce zalijeme vroucí polévkou a posypeme nasekanou petrželovou natí.

Poznámka

Podáváme jako teplý předkrm. Tato polévka je na řecký způsob a tak ji podáváme s čerstvým chlebem.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept