Zeleninová polévka s praženou krupicií a vejcem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Zeleninová polévka s praženou krupicií a vejcem
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | vassova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (35%) |
ID receptu: | 58228 |
Kategorie: | Teplé předkrmy |
Ingredience
1 ks | Cibule |
60 g | Krupice dětská |
70 g | Máslo čerstvé |
1 kávová lžička | Paprika mletá sladká |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 hrst | Rýže |
2 dl | Smetana |
0,5 kávová lžička | Sůl |
1 kávová lžička | Vegeta |
2 ks | Vejce slepičí |
2,5 l | Voda pitná |
300 g | Zeleninová směs jarní - mražená |
2 polévková lžíce | Mouka pšeničná hladká |
20 g | Petržel - nať |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 9g |
---|---|
Cholesterol | 95,8mg |
Draslík | 82,0mg |
Vláknina | 6g |
Vitamín A | 182,4mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 7,5mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 14,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Paprika mletá sladká, Sůl, Vejce slepičí, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Krupice dětská, Máslo čerstvé, Pepř černý mletý, Vegeta, Zeleninová směs jarní - mražená, Mouka pšeničná hladká, Petržel - nať mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Rýže, Smetana nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Zeleninová polévka s praženou krupicií a vejcem postup přípravy receptu:
1 | V hrnci rozpálíme máslo, osmahneme na něm dozlatova oloupanou a na malé kousky nakrájenou cibuli. Zasypeme krupici, sladkou paprikou, přidáme mraženou zeleninu. Vše smažíme 10 minut, potom přisypeme lžící hladké mouky a dobře promícháme. Zalijeme teplou vodou, vložíme rýži, kterou povaříme 15 minut doměkka. |
2 | Do polévky vlijeme smetanu, povaříme 5 minut. Ochutíme solí, pepřem, Vegetou, vlijeme vidličkou rozšlehané vejce spolu se zbylou moukou. |
3 | Nakonec přidáme nasekanou petrželovou nať a odstavíme ze sporáku. |
4 | Polévku rozlijeme do jednotlivých polévkových misek, anebo hlubokých talířů a podáváme. |
Poznámka
Polévku podáváme jako teplý předkrm.