Jehněčí biryani - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 105 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Jehněčí biryani
Jehněčí biryani
Celkový čas: | 105 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 45 minut |
Doba vaření: | 60 minut |
Autor: | mull |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 58234 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
2 stroužek | Česnek |
2 g | Chilli |
100 g | Cibule |
4 g | Hřebíček |
80 g | Hrozinky |
600 g | Jehněčí maso |
180 g | Jogurt bílý |
2 g | Kardamom |
5 g | Kmín římský |
80 g | Mandle pražené solené |
40 g | Máslo čerstvé |
2 g | Muškátový oříšek |
2 g | Pepř černý mletý |
4 g | Šafrán |
2 g | Skořice celá |
5 g | Sůl |
1 dl | Voda pitná |
2 g | Zázvor |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 24g |
---|---|
Cholesterol | 137,9mg |
Draslík | 327,1mg |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 60,9mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 5,3mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1g |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Cibule, Hřebíček, Hrozinky, Jogurt bílý, Kardamom, Kmín římský, Muškátový oříšek, Skořice celá, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Jehněčí maso, Mandle pražené solené, Máslo čerstvé, Pepř černý mletý, Šafrán mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Chilli, Zázvor nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Jehněčí biryani postup přípravy receptu:
1 | Vlákna šafránu namočíme do vlažné vody. Ve woku rozpustíme máslo a osmahneme cibuli nakrájenou najemno, přidáme prolisovaný česnek a koření a ještě 1 minutu orestujeme. Na tento základ vložíme jehněčí maso nakrájené na nudličky a 5 minut opečeme ze všech stran. |
2 | Přisypeme hrozinky, zalijeme jogurtem a šafránovou vodou a necháme 45 minut povařit na mírném ohni. |
3 | Hotový pokrm podáváme posypaný nasekanými opraženými mandlemi. |