Ruské křehké smetanové sušenky - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Ruské křehké smetanové sušenky
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | beranova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (18%) |
ID receptu: | 58256 |
Kategorie: | Sušenky |
Ingredience
200 g | Cukr krupice |
15 g | Cukr vanilka |
30 g | Hrozinky |
30 g | Kandované ovoce |
15 g | Kypřicí prášek do pečiva |
125 g | Máslo čerstvé |
320 g | Mouka polohrubá |
100 ml | Zakysaná smetana |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 81g |
---|---|
Cholesterol | 33,7mg |
Draslík | 336,0mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,2mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 23,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr krupice, Kandované ovoce, Kypřicí prášek do pečiva, Zakysaná smetana mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Cukr vanilka, Hrozinky, Máslo čerstvé, Mouka polohrubá mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Ruské křehké smetanové sušenky postup přípravy receptu:
1 | Polohrubou mouku promícháme s cukrem, půl balíčkem vanilkového cukru a půl balíčkem prášku do pečiva. Do směsi přidáme zakysanou smetanu s rozpuštěným máslem a vypracujeme těsto. Z těsta utvoříme bochánek, který dáme do chladničky odpočinout na 30-45 minut. |
2 | Z odpočatého těsta vyválíme placku silnou asi 1 mm, na povrchu ji propícháme vidličkou a tvořítky z ní vykrajujeme různé tvary. |
3 | Narovnáme je na plech s pečícím papírem, ozdobíme hrozinkami a kousky kandovaného ovoce. Vložíme do trouby a pečeme dorůžova, asi 15 minut. |
4 | Upečené sušenky podáváme k čaji a kávě. |
Poznámka
V době určené na přípravu není započítaný čas potřebný k „odpočinutí“ a odležení těsta.