Recept

Gogoše, moldavské sušenky se zavařeninou

  • Moldavsko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 50 minut
Doba přípravy: 25 minut
Doba vaření: 25 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (17%)
ID receptu: 58257

Ingredience

100 g Cukr moučkový
150 g Marmeláda višňová
240 g Mouka pšeničná hladká
150 g Máslo čerstvé
100 g Ořechy vlašské
4 ks Vaječný žloutek slepičí
1 ks Vejce slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

32% Kalorie 633 kcal
Kilojoule 2 648kJ
18% Sacharidy 65 g
51% Tuky 38 g
1% Sodík 24 mg
20% Bílkoviny 12 g

Gogoše, moldavské sušenky se zavařeninou postup přípravy receptu:

1

Žloutky utřeme s cukrem a změklým máslem, přidáme hladkou mouku a důkladně vymícháme těsto, které necháme v chladnu asi 30 minut odpočinout.

2

Z těsta potom uválíme placku silnou 1 cm, ze které tvořítkem vykrájíme kolečka o průměru 3 cm a prstem uprostřed každého z nich uděláme důlek. Cukroví potřeme rozšlehaným vejcem, posypeme sekanými jádry vlašských ořechů a rozložíme na plech s pečícím papírem. Pečeme v troubě na středním ohni dorůžova.

3

Když jsou gogoše pečené, vložíme do důlků trochu višňové zavařeniny a podáváme je k čaji a kávě.

Poznámka

V době určené na přípravu není započítaný čas potřebný k „odpočinutí“ a odležení těsta.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

 
amaliekonickovaaj@seznam.cz
Gogoše, moldavské sušenky se zavařeninou
madmadmadmadmadmadblinkblinkblinkblinkblinkblinkblinkgringringringringringrin

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept