Semilune, moldavské citronové půlměsíčky - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Semilune, moldavské citronové půlměsíčky
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | beranova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (18%) |
ID receptu: | 58260 |
Kategorie: | Cukroví |
Ingredience
2 ks | Citrony |
430 g | Cukr moučkový |
150 g | Marmeláda rybízová |
280 g | Máslo čerstvé |
320 g | Mouka pšeničná hladká |
10 ks | Vaječný žloutek slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 65g |
---|---|
Cholesterol | 504,8mg |
Draslík | 78,2mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 548,3mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 19,3mg |
Vitamín E | 1,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 39,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citrony, Cukr moučkový, Vaječný žloutek slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Marmeláda rybízová, Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Semilune, moldavské citronové půlměsíčky postup přípravy receptu:
1 | Změklé máslo utřeme s moučkovým cukrem, prolisovanými vařenými žloutky, šťávou a nastrouhanou kůrou z 1 citronu, přidáme hladkou mouku, třeme dále vařečkou a potom rukama vypracujeme hladké těsto. |
2 | Z těsta vyválíme plát silný asi 4 mm a formičkou vykrajujeme půlměsíčky. Pečivo narovnáme na plech s pečícím papírem a pečeme dorůžova na mírném ohni. |
3 | Mezitím ze 150 g moučkového cukru, šťávy a kůry z jednoho citronu utřeme polevu. |
4 | Upečené semilune spojíme zavařeninou z černého rybízu a potřeme citronovou polevou. |
5 | Podáváme jako zákusek. |