Ruské jablečné bábušky - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Ruské jablečné bábušky
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | beranova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (18%) |
ID receptu: | 58303 |
Kategorie: | Zákusky |
Ingredience
1 polévková lžíce | Brandy |
1 polévková lžíce | Cukr krupice |
2 polévková lžíce | Cukr moučkový |
8 ks | Jablko |
500 g | Listové těsto |
2 polévková lžíce | Marmeláda višňová |
1 kávová lžička | Skořice mletá |
8 ks | Švestky |
1 ks | Vejce slepičí |
50 g | Mandle |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 9g |
---|---|
Cholesterol | 49,4mg |
Draslík | 85,8mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 104,7mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 1,9mg |
Vitamín E | 1,8mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 23,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr krupice, Cukr moučkový, Skořice mletá, Švestky, Vejce slepičí, Mandle mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Listové těsto, Marmeláda višňová mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Brandy, Jablko nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Ruské jablečné bábušky postup přípravy receptu:
1 | Středně velká vyzrálá jablka oloupeme, seřízneme vršek a vykrojíme jádřinec s částí dužiny. Švestky nakrojíme, vyjmeme pecky a nahradíme je oloupanými mandlemi. Višňovou zavařeninu smícháme s cukrem, koňakem a skořicí. |
2 | Do dutiny jablka vložíe lžíci zavařeninové směsi, potom švestku s mandlí, navrch dáme opět zavařeninovou směs. Z lístkového těsta vyválíme plát silný 2 - 3 mm, rozkrájíme na čtverce o velikostí odpovídající velikosti jablek a jablka do nich zabalíme. Ze zbytku těsta vytvarujeme kuličky, které vtiskneme do vršků jablek, do nich ještě zapíchneme oloupané mandle. |
3 | Jablka postavíme na plech s pečicím papírem, potřeme rozšlehaným vejcem a pečeme v mírně vyhřáté troubě do zlatova. |
4 | Bábušky podáváme horké, posypané moučkovým cukrem. |
Poznámka
Servírujeme teplé.