Pečené maso na víně - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 140 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Pečené maso na víně
Celkový čas: | 140 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 120 minut |
Autor: | Kolmanova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (32%) |
ID receptu: | 58327 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
2 ks | Bobkový list |
800 g | Brambory |
1 stroužek | Česnek |
400 g | Cibule |
250 g | Hovězí kýta |
250 g | Jehněčí plec |
2 g | Pepř černý mletý |
40 g | Petržel - nať |
10 g | Sůl |
20 g | Tymián čerstvý |
250 g | Vepřová plec |
250 ml | Víno bílé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 39g |
---|---|
Cholesterol | 121,9mg |
Draslík | 2g |
Vláknina | 16g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 1,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 57,7mg |
Vitamín E | 0,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 11,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bobkový list, Brambory, Česnek, Cibule, Hovězí kýta, Jehněčí plec, Sůl, Tymián čerstvý, Vepřová plec, Víno bílé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Pepř černý mletý, Petržel - nať mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Pečené maso na víně postup přípravy receptu:
1 | Všechny tři masa rozkrájíme na plátky, polovinu cibule oloupeme, pokrájíme nadrobno, česnek prolisujeme, petrželku rozsekáme nahrubo. Do hrnce vložíme maso, osolíme, opepříme, zasypeme cibulí, česnekem, petrželkou, přidáme bobkové listy, snítku tamiánu, zalijeme vínem a necháme v chladu uležet do druhého dne. |
2 | Maso vyjmeme, bobkové listy vyhodíme, vinnou směs přecedíme. Brambory oloupeme, rozkrájíme na silnější plátky, zbytek cibule nakrájíme na kolečka a rozebereme na kroužky. Na dno pekáčku vyskládáme polovinu brambor, na ně položíme plátky masa, zasypeme kroužky cibule, poslední vrstvou bude zbytek brambor. Zalijeme scezeným vínem, osolíme, opepříme podle chuti, zakryjeme alobalem, vložíme do vyhřáté trouby a pečeme zhruba 2 hodiny. |
Poznámka
Servírujeme teplé.