Jednoduchý recept

Jehněčí guláš s batáty

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 80 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 65 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (31%)
ID receptu: 58376

Ingredience

500 g Brambory sladké (Batáty)
4 g Chilli paprička sušená
120 g Cibule
500 ml Hovězí vývar základní
600 g Jehněčí kýta
300 g Okra - Ibišek jedlý
30 g Olej olivový
250 g Passata (drcená rajčata)
1 špetka Pepř cayenský
1 g Pepř černý mletý
10 g Sůl
2 stroužek Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

26% Kalorie 520 kcal
Kilojoule 2 175kJ
8% Sacharidy 29 g
40% Tuky 30 g
72% Sodík 1 g
61% Bílkoviny 34 g

Jehněčí guláš s batáty postup přípravy receptu:

1

Maso z jehněčí kýty nakrájíme na kostky, cibuli oloupeme, nakrájíme nadrobno, česnek prolisujeme, batáty oškrábeme, nakrájíme na kostičky.

2

V hrnci rozehřejeme olej, přisypeme cibuli s česnekem a smažíme dozlatova. Přiložíme maso, orestujeme, podusíme ve vlastní šťávě, osolíme, opepříme, okořeníme špetkou cayenského pepře, drcenou chilli papričkou, přidáme passatu, batáty, zalijeme vývarem a dusíme asi 45 minut doměkka. Okru očistíme, omyjeme, přidáme do guláše, podusíme ještě 5 minut a odstavíme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept