Kantonská rýže - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Kantonská rýže
Kantonská rýže
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | mikes |
---|---|
Hodnost: | Šéfkuchař (31%) |
ID receptu: | 584 |
Kategorie: | Rýže |
Ingredience
200 g | Cibule |
20 g | Glutasol |
100 g | Houby černé |
300 ml | Olej stolní |
200 g | Paprika sterilovaná |
5 g | Pepř černý mletý |
15 g | Petržel - nať |
200 g | Pórek |
1000 g | Rýže loupaná |
1000 g | Slepice |
50 g | Sůl |
500 g | Šunka dušená |
400 g | Vejce slepičí |
100 g | Žampiony čerstvé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 88g |
---|---|
Cholesterol | 285,0mg |
Draslík | 468,7mg |
Vláknina | 8g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,7mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 17,5mg |
Vitamín E | 0,9mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 4,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Olej stolní, Paprika sterilovaná, Rýže loupaná, Slepice, Sůl, Vejce slepičí, Žampiony čerstvé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Houby černé, Pepř černý mletý, Petržel - nať, Pórek, Šunka dušená mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Glutasol nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Kantonská rýže postup přípravy receptu:
1 | Olej rozehřejeme v hluboké pánvi a vlijeme do něj rozšlehaná, osolená vejce. |
2 | Přidáme jemně nakrájenou cibuli, na kostičky nakrájený pórek, šunku, vařené slepičí maso, černé houby, podušené žampiony nakrájené na plátky a kapii nakrájenou na jemné plátky a vše pečlivě promícháme s vařenou rýží. Ochutíme solí, pepřem, glutasolem a promícháme. |
3 | Vše ještě krátce prohřejeme. |
4 | Při podávání posypeme pokrm omytou, jemně nakrájenou petrželovou natí. |