Česnečka z bujónu - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 20 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Česnečka z bujónu
Celkový čas: | 20 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | vassova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (35%) |
ID receptu: | 58444 |
Kategorie: | Čiré polévky |
Ingredience
4 kostka | Bujón hovězí |
4 stroužek | Česnek |
2 špetka | Pepř černý mletý |
20 g | Petržel - nať |
2 špetka | Sůl |
100 g | Šunka dušená |
200 g | Sýr Parmezán |
4 ks | Vejce slepičí |
2 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 6g |
---|---|
Cholesterol | 292,2mg |
Draslík | 226,7mg |
Vláknina | 709,5mg |
Vitamín A | 673,5mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 10,8mg |
Vitamín E | 0,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bujón hovězí, Česnek, Sůl, Sýr Parmezán, Vejce slepičí, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Pepř černý mletý, Petržel - nať, Šunka dušená mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Česnečka z bujónu postup přípravy receptu:
1 | Do hrnce vlijeme vodu, vložíme bujónové kostky, opepříme, osolíme. Vaříme za občasného míchání do rozpuštění bujónu. Do čtyř polévkových misek dáme na malé kousky rozkrájenou šunku, jemně nastrouhaný sýr a rozklepneme vejce. Postupujeme opatrně, aby se vejce neroztekla. Na povrch do každé misky dáme jeden prolisovaný česnek. Opatrně zalijeme hodně vroucím vývarem z bujónu. Každou porci česnečky posypeme drobně nasekanou petrželovou natí a podáváme. |
Poznámka
Polévku podáváme hodně horkou. Můžeme také přidat na malé kousky opečené pečivo.