Ukrajinská ucha - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 85 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Ukrajinská ucha
Celkový čas: | 85 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 65 minut |
Autor: | vassova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (35%) |
ID receptu: | 58570 |
Kategorie: | Čiré polévky |
Ingredience
300 g | Brambory |
2 stroužek | Česnek |
1 ks | Cibule |
2 ml | Citrónová šťáva |
700 g | Kapr obecný |
20 g | Kopr |
2 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
1 ks | Mrkev kořen |
0,5 kávová lžička | Ocet |
0,5 kávová lžička | Paprika mletá pálivá |
2 kávová lžička | Paprika mletá sladká |
2 špetka | Pepř černý mletý |
100 g | Rajčatový protlak |
1 špetka | Sůl |
1 kávová lžička | Sůl mořská |
2 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 13g |
---|---|
Cholesterol | 127,5mg |
Draslík | 955,6mg |
Vláknina | 7g |
Vitamín A | 316,9mg |
Vitamín B6 | 0,6mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 14,4mg |
Vitamín E | 1,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 16,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory, Česnek, Cibule, Kapr obecný, Paprika mletá sladká, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mrkev kořen, Paprika mletá pálivá, Pepř černý mletý, Sůl mořská mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Citrónová šťáva, Kopr, Ocet, Rajčatový protlak nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Ukrajinská ucha postup přípravy receptu:
1 | Vykuchaným, očištěným a důkladně omytým rybám odřízneme hlavy. Nakrájíme ryby na větší kousky, které povaříme 15 minut v osolené a octové vodě. Následovně je vybereme, stáhneme kůže, odstraníme kosti. Vložíme vše zpátky do vývaru a povaříme 30 minut. |
2 | V pánvi na rozpáleném másle osmahneme oloupanou, na kolečka pokrájenou cibuli. Přidáme oškrábanou mrkev spolu s brambory, nakrájenými na malé kousky. Dobře promícháme, posypeme mletou sladkou i pálivou paprikou, zamícháme a ihned zalijeme scezeným rybím vývarem. Povaříme 20 minut. |
3 | Potom do polévky vložíme na kousky nakrájené a vykostěné ryby. Vmícháme rajčatový protlak, prolisovaný česnek a vaříme dalších 10 minut. Nakonec polévku dochutíme solí, pepřem, podle chuti i citrónovou šťávou. Stáhneme ze sporáku, posypeme nasekaným koprem. Teplou polévku rozdělíme na jednotlivé talíře a podáváme. |
Poznámka
Podáváme jako teplý předkrm s čerstvým chlebem.