Recept

Vepřové kotlety v medovo-pomerančové marinádě

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 24 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 14 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (21%)
ID receptu: 58656

Ingredience

20 ml Olej rostlinný
1 kg Vepřové kotlety
Na marinádu
1 polévková lžíce Hořčice Dijonská
100 g Med včelí
1,5 polévková lžíce Pomerančová kůra
80 ml Pomerančová šťáva
2 polévková lžíce Sójová omáčka
2 stroužek Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

27% Kalorie 533 kcal
Kilojoule 2 232kJ
7% Sacharidy 24 g
32% Tuky 24 g
7% Sodík 139 mg
93% Bílkoviny 53 g

Vepřové kotlety v medovo-pomerančové marinádě postup přípravy receptu:

1

Kotlety i s kostí očistíme, lehce po okraji nařežeme a z obou stran namočíme do marinády. Maso vložíme do mísy a pod fólií necháme alespoň hodinu marinovat.

2

Marinované kotlety položíme na olejem potřený rošt, na grilu předehřátém na střední teplotu grilujeme po každé straně asi 7 minut. Během grilování potíráme zbylou marinádou.

3

Na marinádu v misce smícháme rozehřátý med, strouhanou pomerančovou kůru, pomerančovou šťávu, hořčici, prolisovaný česnek a sójovou omáčku.

Poznámka

Servírujeme teplé.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept