Dušené hovězí s fazolkami - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 90 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Dušené hovězí s fazolkami
Celkový čas: | 90 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 80 minut |
Autor: | vassova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (35%) |
ID receptu: | 58701 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
3 g | Bobkový list |
1 ks | Cibule |
300 g | Fazolové lusky |
600 g | Hovězí maso zadní |
4 polévková lžíce | Kečup ostrý |
1 polévková lžíce | Mouka pšeničná hladká T 650 |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 polévková lžíce | Sádlo škvařené |
0,5 kávová lžička | Sůl |
2 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 2g |
---|---|
Cholesterol | 58,2mg |
Draslík | 27,7mg |
Vláknina | 877,2mg |
Vitamín A | 31,3mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 1,5mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bobkový list, Cibule, Sádlo škvařené, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Fazolové lusky, Hovězí maso zadní, Kečup ostrý, Mouka pšeničná hladká T 650, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Dušené hovězí s fazolkami postup přípravy receptu:
1 | Omyté maso rozkrájíme na stejně velké kousky, které vložíme do hrnce na rozehřáté sádlo. Posypeme solí, zprudka osmahneme ze všech stran. Nakonec zasypeme moukou, promícháme, vložíme drobně nasekanou cibuli, posypeme pepřem, přidáme bobkový list. Chvilku smažíme a zalijeme horkou vodou. Pod pokličkou dusíme do měkka, před dodušením přisypeme nakrájené zelené fazolky. Vlijeme kečup a vše dusíme do měkka. |
2 | Na jednotlivé talíře rozdělené jídlo s vhodnou přílohou podáváme. |
Poznámka
Servírujeme teplé. Vhodnou přílohou jsou vařené brambory.