Japonské kuřecí teriyaki - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 32 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Japonské kuřecí teriyaki
Celkový čas: | 32 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 12 minut |
Autor: | beranova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (18%) |
ID receptu: | 58772 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
2 stroužek | Česnek |
2 ks | Cibulka jarní |
600 g | Kuřecí prsa |
1 polévková lžíce | Med včelí |
1 ks | Okurka salátová |
3 polévková lžíce | Olej rostlinný |
600 g | Rýže dušená |
2 polévková lžíce | Sezam - semena |
2 polévková lžíce | Sojová omáčka |
80 ml | Voda pitná |
1 polévková lžíce | Zázvor celý |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 44g |
---|---|
Cholesterol | 96,0mg |
Draslík | 828,4mg |
Vláknina | 6g |
Vitamín A | 45,0mg |
Vitamín B6 | 1,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 7,9mg |
Vitamín E | 0,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Cibulka jarní, Med včelí, Okurka salátová, Olej rostlinný, Rýže dušená, Sezam - semena, Voda pitná, Zázvor celý mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Kuřecí prsa mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Sojová omáčka nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Japonské kuřecí teriyaki postup přípravy receptu:
1 | Oloupeme a nahrubo posekáme česnek, rozkrájíme asi 2 cm dlouhý kousek čerstvého zázvoru a nadrtíme sezamová semena. Kuřecí prsa bez kůže krájíme na kostky o hraně cca 2 cm. |
2 | V míse promícháme nasekaný česnek i zázvor se sezamem, sojovou omáčkou, medem a lžící oleje. Do této marinády vložíme kuřecí maso a dobře promícháme, aby kostky kuřete byly směsí zcela obaleny. Mísu zakryjeme a dáme do chladničky na 2 hodiny marinovat. |
3 | Menší salátovou okurku dobře omyjeme a pokrájíme na tenké plátky, které rozložíme na jídelní talíře. |
4 | Ve velké pánvi rozehřejeme na vyšší teplotu olej, do kterého vsypeme kuřecí maso i s marinádou a 2 - 4 minuty za stálého míchání opékáme ze všech stran. Poté přilijeme 80 ml vařící vody a necháme při nižší teplotě 5 minut podusit. Mezitím očistíme a na tenké plátky nakrájíme jarní cibulku. |
5 | Hotové maso rozložíme na okurkové plátky, posypeme cibulkou a podáváme s dušenou rýží. |
Poznámka
Servírujeme teplé. V době určené na přípravu není započítán čas, jenž je třeba k marinování.