Kořeněná játra s houbami - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 27 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Kořeněná játra s houbami
Celkový čas: | 27 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 12 minut |
Autor: | Haas |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (42%) |
ID receptu: | 58797 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
2 stroužek | Česnek |
3 ks | Cibulka jarní |
1 kávová lžička | Cukr krupice |
100 g | Fazolky ve slaném nálevu - sterilované |
150 ml | Hovězí vývar základní |
600 g | Játra vepřová |
60 ml | Olej rostlinný |
0,3 kávová lžička | Paprika mletá pálivá |
2,5 polévková lžíce | Sójová omáčka |
0,5 polévková lžíce | Solamyl |
60 ml | Víno červené |
80 g | Žampiony čerstvé |
0,3 kávová lžička | Zázvor mletý |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 10g |
---|---|
Cholesterol | 451,5mg |
Draslík | 593,0mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 33g |
Vitamín B6 | 1,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 42,8mg |
Vitamín E | 1,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 35,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Cibulka jarní, Cukr krupice, Fazolky ve slaném nálevu - sterilované, Hovězí vývar základní, Játra vepřová, Olej rostlinný, Víno červené, Žampiony čerstvé, Zázvor mletý mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Paprika mletá pálivá, Solamyl mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Sójová omáčka nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Kořeněná játra s houbami postup přípravy receptu:
1 | Očištěná játra nakrájíme na tenčí plátky, žampiony očistíme a pokrájíme na tenké plátky, fazolky slijeme, necháme okapat a rozkrájíme na menší kousky, česnek rozdrtíme, cibulky krájíme nadrobno. |
2 | Játra obalíme v Solamylu a z obou stran je zprudka osmažíme na oleji, přidáme cibulky, houby, česnek, koření, vývar, víno, sójovou omáčku, cukr, chvilku povaříme. Na závěr vmícháme fazolky a prohřejeme. |
Poznámka
Servírujeme teplé.