Jednoduchý recept

Hovězí plátky na pepři a medu

  • Francie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (33%)
ID receptu: 58824

Ingredience

600 g Hovězí maso přední
2 kávová lžička Med včelí
100 g Mouka pšeničná hladká T 650
80 g Máslo čerstvé
1 dl Olej slunečnicový
1 kávová lžička Pepř černý mletý
0,5 kávová lžička Sůl
2 dl Víno bílé
2 stroužek Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

19% Kalorie 367 kcal
Kilojoule 1 537kJ
5% Sacharidy 17 g
27% Tuky 20 g
7% Sodík 146 mg
41% Bílkoviny 23 g

Hovězí plátky na pepři a medu postup přípravy receptu:

1

Maso omyjeme, rozkrájíme na plátky, okraje nařízneme. Každý plátek posypeme bohatě pepřem, naklepeme a jemně obalíme v mouce. Ve velké pánvi na rozpáleném oleji zprudka po obou stranách opečeme. Měkké maso osolíme a poklademe na jednotlivé talíře.

2

Do zbylého oleje přidáme máslo, zalijeme vínem, vložíme med a povaříme na šťávu. Hotovou šťávou přeléváme opečené plátky na talířích. Nakonec porce ozdobíme na tenké plátky nakrájeným česnekem a podáváme.

Poznámka

Servírujeme teplé. Podáváme jako hlavní jídlo s čerstvým chlebem.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept