Jednoduchý recept

Tajemství v roštěnkách

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 70 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 50 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (33%)
ID receptu: 58868

Ingredience

600 g Hovězí roštěnka níz. peč.
300 g Niva
1 dl Olej slunečnicový
0,5 kávová lžička Pepř černý mletý
1 kávová lžička Sůl
1 l Vývar z hovězích kostí
Na omáčku
1 polévková lžíce Hořčice
3 polévková lžíce Kečup ostrý
1 špetka Pepř černý mletý
30 g Rajčatový protlak
100 g Smetana sladká
2 špetka Sůl
0,5 polévková lžíce Worcester (worcesterská omáčka)

Nutriční hodnoty jedné porce

26% Kalorie 510 kcal
Kilojoule 2 134kJ
1% Sacharidy 4 g
32% Tuky 24 g
42% Sodík 847 mg
49% Bílkoviny 27 g

Tajemství v roštěnkách postup přípravy receptu:

1

Nakrájené roštěnky osolíme, opepříme, jemně naklepeme. Do středu každé vložíme kousek Nivy. Konce sklepneme k sobě nebo je spojíme párátky. V pánvi na rozpáleném oleji opečeme po obou stranách. Podlijeme vývarem a pod pokličkou dál dusíme do měkka.

2

Měkké roštěnky vybereme, udržujeme je teplé. Do zbylé šťávy dáme protlak, kečup, hořčici a worcester. Dobře promícháme, dochutíme zbylou solí, pepřem a pomerančovou šťávou. Chvilku povaříme, nakonec vlijeme smetanu. Do omáčky vrátíme opět roštěnky, vše dohromady prohřejeme a stáhneme z ohně.

3

Jídlo rozdělíme na jednotlivé talíře a s vhodnou přílohou podáváme.

Poznámka

Podáváme jako hlavní teplé jídlo. Vhodnou přílohou je dušená rýže nebo smažené hranolky.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept