Shami kebab - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 25 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Shami kebab
Shami kebab
Celkový čas: | 25 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 5 minut |
Autor: | Marcela Mikešová |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (41%) |
ID receptu: | 59005 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
4 stroužek | Česnek |
1 kávová lžička | Chilli koření mleté |
1 ks | Cibule |
2 polévková lžíce | Citronová šťáva |
1 kávová lžička | Garam masala |
50 g | Hrách |
500 g | Jehněčí maso mleté |
1 kávová lžička | Kmín římský |
1 hrst | Koriandr čerstvý |
250 ml | Olej rostlinný |
1 kávová lžička | Skořice mletá |
0,5 kávová lžička | Sůl |
2 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 6g |
---|---|
Cholesterol | 213,9mg |
Draslík | 416,9mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 325,3mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 5,9mg |
Vitamín E | 6,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Chilli koření mleté, Cibule, Citronová šťáva, Jehněčí maso mleté, Kmín římský, Koriandr čerstvý, Olej rostlinný, Skořice mletá, Sůl, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Garam masala mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Hrách nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Shami kebab postup přípravy receptu:
1 | V míse smícháme mleté jehněčí maso, půlený hrách, nasekanou cibuli a česnek, koření, nasekané lístky koriandru, nasekané kešu oříšky a sůl. Vše krátce micujeme, aby se přísady dobře promísily. Nakonec vmícháme vejce a citronovou šťávu. |
2 | Směs rozdělíme na 8 stejných dílů a navlhčenýma rukama z nich vytvarujeme malé zploštělé kuličky. |
3 | V pánvi na rozpáleném oleji smažíme kebaby asi 5 minut, během smažení je obrátíme. |
4 | Podáváme horké nebo studené. |