Mořský okoun plněný badyánem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 45 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Mořský okoun plněný badyánem
Mořský okoun plněný badyánem
Celkový čas: | 45 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 25 minut |
Autor: | Marcela Mikešová |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (41%) |
ID receptu: | 59011 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
4 ks | Badyán |
4 ks | Cibulka jarní |
2 kávová lžička | Koření pěti vůní |
1500 g | Okoun mořský |
10 ml | Olej sezamový |
1 polévková lžíce | Sójová omáčka |
1 špetka | Sůl |
2 polévková lžíce | Víno rýžové čínské |
1 polévková lžíce | Zázvor celý |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 6g |
---|---|
Cholesterol | 153,8mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 1g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 3,5mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibulka jarní, Olej sezamový, Sůl, Víno rýžové čínské, Zázvor celý mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Badyán, Koření pěti vůní mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Okoun mořský, Sójová omáčka nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Mořský okoun plněný badyánem postup přípravy receptu:
1 | Očištěnou rybu podélně rozkrojíme na břiše a na hřbetě. |
2 | Smícháme nasekaný zázvor s rýžovým vínem, kořením pěti vůní a směsí potřeme rybu. Necháme asi 1 hodinu marinovat. |
3 | Badyán, nasekanou cibulku, sójovou omáčku a sezamový olej smícháme se špetkou soli. Směsí naplníme okouna a zabalíme jej do alobalu potřeného tukem. |
4 | Pečeme v troubě vyhřáté na 200 stupňů Celsia 20-25 minut. |