Jednoduchý recept

Zapečená hlíva s mrkví a pórkem

  • Evropa
Palec nahoru
1
Palec dolu
0
5
Ověřený recept
5 1 Zapečená hlíva s mrkví a pórkem 5 1
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (21%)
ID receptu: 59048

Ingredience

150 g Hlíva ústřičná
100 g Mrkev kořen
1 polévková lžíce Máslo čerstvé
1 polévková lžíce Olej slunečnicový
150 g Pórek
1 kávová lžička Solamyl - bramborový škrob
1 kávová lžička Sůl
200 g Zakysaná smetana

Nutriční hodnoty jedné porce

20% Kalorie 402 kcal
Kilojoule 1 682kJ
7% Sacharidy 23 g
196% Tuky 147 g
24% Sodík 482 mg
10% Bílkoviny 6 g

Zapečená hlíva s mrkví a pórkem postup přípravy receptu:

1

Hlívu s pórkem nakrájíme na nudličky a mrkev nastrouháme na slzičkovém struhadle.

2

Na směsi oleje a másla rychle restujeme osolenou hlívu s pórkem 5 minut. Poté přidáme mrkev a restujeme ještě asi 1 minutu. Zapékací formu vymažeme máslem.

3

V zakysané smetaně rozmícháme Solamyl, promícháme se zeleninou a směs přendáme do zapékací formy. Povrch trochu urovnáme a formu vložíme do trouby předehřáté na 200°C. Pokrm pečeme asi 30 minut.

Poznámka

Formu vymažeme 1 lžičkou másla.

Komentáře a hodnocení

 
Jan Proskovec
Zapečená hlíva s mrkví a pórkem
Vynikající kombinace! :)

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
1
Palec dolu
0
5
Ověřený recept