Jednoduchý recept

Polévka vařená v tykvi

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 145 minut
Doba přípravy: 25 minut
Doba vaření: 120 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (38%)
ID receptu: 59211

Ingredience

1 špetka Kmín římský
0,5 kávová lžička Muškátový květ
3 polévková lžíce Rýže
0,5 kávová lžička Skořice mletá
1 kávová lžička Sůl
1 ks Tykev
750 ml Vývar drůbeží

Nutriční hodnoty jedné porce

12% Kalorie 243 kcal
Kilojoule 1 018kJ
2% Sacharidy 6 g
6% Tuky 4 g
29% Sodík 589 mg
7% Bílkoviny 4 g

Polévka vařená v tykvi postup přípravy receptu:

1

Vršek tykve odkrojíme a uchováme. Semínka z tykve vydlabeme spolu s vláknitou dužinou tak, aby stěny i dno tykve zůstaly dostatečně silné. Vydlabanou dužninu nadrobno nakrájíme.

2

Vnitřek tykve potřeme trochou soili a vyplníme směsí dužniny, nasekané cibule, propláchnuté rýže a koření. Tykev vložíme do zapékací mísy a do tří čtvrtin zalijeme vývarem. Uzavřeme odkrojeným vrškem a vaříme 2 hodiny při 160 stupních Celsia.

3

Při podávání tykev přemístíme do vyhřáté servírovací mísy nebo ji můžeme ponechat v zapékací míse.

Poznámka

Použijeme malou tykev o průměru asi 20cm. Polévku můžeme uvařit klasicky v hrnci.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept