Kapustový salát v kořeněném nálevu - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Kapustový salát v kořeněném nálevu
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | Marcela Mikešová |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (41%) |
ID receptu: | 59214 |
Kategorie: | Studené saláty |
Ingredience
1 ks | Kapusta |
50 g | Oříšky piniové |
Nálev | |
---|---|
1 špetka | Celer sušený |
2 kávová lžička | Cukr třtinový |
0,3 kávová lžička | Mák mletý |
30 ml | Ocet |
60 ml | Olej olivový |
0,3 kávová lžička | Paprika mletá sladká |
1 kávová lžička | Sůl |
1 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 6g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 104,9mg |
Vláknina | 1g |
Vitamín A | 36,6mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,1mg |
Vitamín E | 1,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Oříšky piniové, Cukr třtinový, Paprika mletá sladká, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Celer sušený, Mák mletý, Olej olivový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Kapusta, Ocet, Sůl nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Kapustový salát v kořeněném nálevu postup přípravy receptu:
1 | Kapustu rozebereme na listy, omyjeme, odstraníme tvrdá žebra a listy nakrouháme na nudličky. |
2 | Připravenou kapustu krátce spaříme ve vroucí vodě (asi 1 minutu) a potom zchladíme tekoucí vodou. Necháme okapat. |
3 | Piniové oříšky nasucho opražíme v pánvi a spolu s okapanou kapustou vložíme do větší mísy. |
4 | V jiné míse smícháme olivový olej s vinným octem, mákem, sušeným celerem, mletou paprikou, cukrem a solí. Vše dobře rozšleháme a nálevem přelijeme salát. Mísou potřeseme a salát ihned podáváme. |