Jednoduchý recept

Jemná švestková čokoláda

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 90 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 60 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (16%)
ID receptu: 59339

Ingredience

0,5 kg Cukr krupice
1 ks Cukr vanilka
100 g Kakao
1 dl Rum
1 ks Skořicový cukr
1 kg Švestky

Nutriční hodnoty jedné porce

62% Kalorie 1,226 kcal
Kilojoule 5 131kJ
82% Sacharidy 294 g
4% Tuky 3 g
0% Sodík 2 mg
19% Bílkoviny 11 g

Jemná švestková čokoláda postup přípravy receptu:

1

Švestky omyjeme, vypeckujeme a rozmixujeme, nebo je umeleme v mlýnku na maso.

2

Vzniklou kaši přelijeme do hrnce a přisypeme krupicový cukr. Švestky rozváříme 20-30 minut. Směs necháme částečně vychladnout a propasírujeme. Potom přidáme kakao, vanilkový a skořicový cukr a uložíme na 24 hodin do lednice.

3

Druhý den opět asi 20 minut povaříme. Nakonec přidáme rum, směs promícháme a plníme do čistých sklenic. Sklenice uzavřeme víčkem a asi na 5 minut otočíme dnem vzhůru.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept