Králík na cibuli II - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 155 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Králík na cibuli II
Celkový čas: | 155 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 35 minut |
Doba vaření: | 120 minut |
Autor: | pavel2712 |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (10%) |
ID receptu: | 59710 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
4 ks | Bobkový list |
10 stroužek | Česnek |
1 kg | Cibule |
1 polévková lžíce | Cukr krupice |
8 ks | Hřebíček |
2 kg | Králík |
250 ml | Mouka pšeničná hladká |
50 ml | Olej rostlinný |
1 polévková lžíce | Petržel - nať |
500 ml | Rajčatová šťáva |
3 špetka | Sůl |
250 ml | Víno bílé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 23g |
---|---|
Cholesterol | 286,7mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 6g |
Vitamín A | 378,3mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 28,8mg |
Vitamín E | 1,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Cukr krupice, Olej rostlinný, Víno bílé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Králík, Mouka pšeničná hladká, Petržel - nať, Rajčatová šťáva mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Bobkový list, Česnek, Hřebíček, Sůl nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Králík na cibuli II postup přípravy receptu:
1 | Králíka osolíme, obalíme v mouce a zprudka osmahneme na troše oleje. Dáme na vymaštěný pekáč, přidáme rajčatovou šťávu, víno, cukr, 5 stroužků česneku na plátky, hřebíček, olej, přikryjeme alobalem a pečeme v mírnější troubě asi hodinu. |
2 | Cibuli nakrájenou na plátky osmahneme na zbylém oleji a přidáme k masu. Osolíme, přidáme česnek a bobkový list. Pečeme ještě půl hodiny pod alobalem a další půlhodinu odkryté, až olej vystoupí na povrch. Ochutíme tymiánem nebo petrželkou. |