Telecí závitky s nádivkou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 60 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Telecí závitky s nádivkou
Celkový čas: | 60 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 45 minut |
Autor: | novakovaj |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 5974 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
30 g | Houby čerstvé |
1 ks | Hovězí vývar základní |
1 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
3 polévková lžíce | Mouka pšeničná hrubá |
100 g | Paštika játrová |
1 ks | Petržel - nať |
1 kávová lžička | Protlak rajčatový |
2 polévková lžíce | Slanina vepřová |
1 ks | Strouhanka |
1 ks | Sůl |
4 ks | Telecí kýta |
125 ml | Zakysaná smetana |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 67g |
---|---|
Cholesterol | 484,5mg |
Draslík | 2g |
Vláknina | 7g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 2,5mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 2,3mg |
Vitamín E | 2,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 17,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Hovězí vývar základní, Paštika játrová, Slanina vepřová, Strouhanka, Sůl, Telecí kýta, Zakysaná smetana mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Houby čerstvé, Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hrubá, Petržel - nať, Protlak rajčatový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Telecí závitky s nádivkou postup přípravy receptu:
1 | Nádivku připravíme tak, že na másle podusíme rozkrájené houby, zasypeme je moukou, osmahneme, přilijeme trochu vývaru a svaříme na hustou kaši. Po odstavení z ohně přimícháme játrovou paštiku a dle chuti a potřeby nádivku přisolíme. V případě, že je řídká, zahustíme ji trochou strouhané housky. |
2 | Řízky odblaníme, na okrajích nakrojíme, naklepeme, osolíme a na každý rozdělíme nádivku. Řízky sbalíme do tvaru koule. |
3 | Rozkrájíme slaninu a necháme rozškvařit v kastrolu. Poté přidáme závitky a za mírného podlévání dusíme do měkka. K samému konci dušení přidáme do šťávy trochu rajčatového protlaku nebo oloupaná a rozkrájená rajčata. Šťávu na závěr zjemníme kyselou smetanou. |
4 | Hotové závitky posypeme nasekanou petrželovou natí. |
5 | Jako přílohy podáváme vařenou rýži, těstoviny, brambory. |