Gaspacho II - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Gaspacho II
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | WeNdY96 |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (73%) |
ID receptu: | 59747 |
Kategorie: | Studené polévky |
Ingredience
3 stroužek | Česnek |
1 špetka | Chilli |
5 krajíc | Chléb konzumní |
1 ks | Cibule |
300 g | Okurka salátová |
3 polévková lžíce | Olej olivový |
3 ks | Paprika |
1 špetka | Pepř černý mletý |
300 g | Rajčata |
100 g | Rajčatový protlak |
1 špetka | Sůl |
0,5 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 11g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 433,9mg |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 938,7mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 18,0mg |
Vitamín E | 0,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Okurka salátová, Rajčata, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Chléb konzumní, Olej olivový, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Česnek, Chilli, Paprika, Rajčatový protlak, Sůl nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Gaspacho II postup přípravy receptu:
1 | Okurky, cibuli, oloupaná rajčata a česnek pokrájíme na kousky, přilijeme vodu a rozmixujeme. |
2 | Přidáme rajčatový protlak a olivový olej a znovu rozmixujeme. Podle chuti přidáváme sůl, pepř a chilli. Porce polévky zdobíme kostkami suchého chleba. |